ONS ANDERE GAMMA

WAT IS DUNNE MULTI-REFLECTERENDE ISOLATIE?
Definitie
Werking
Meten van de thermische doeltreffendheid

WAAROM EEN DUNNE MULTIREFLECTERENDE
ISOLATIE KIEZEN ?
HET GAMMA
DE PLAATSING REGELS
Werking

Dunne meerlaagse reflecterend isolatiemateriaal kan worden ingezet voor alle vormen van warmteverlies (straling, geleiding, convectie ...).

In tegenstelling tot het dikkere traditionele isolatiemateriaal, dat vooral warmteverlies door geleiding tegengaat, zorgen de specifieke kenmerken van dunne meerlaagse reflecterend isolatiemateriaal ervoor, wanneer het tussen 2 luchtspouwen wordt gebruikt, dat de energie via straling wordt doorgegeven, en niet zozeer door geleiding of convectie.Meer weten : De 4 manieren van warmte transport :

Warmte is een toestand van een stof die onder invloed van een temperatuurverschil wordt doorgegeven van een warme zone naar een koude zone. Zij kan worden doorgegeven op 4 verschillende manieren, en dat zijn even veel mogelijkheden op het vlak van warmteverlies: straling, convectie, geleiding en faseverandering (vocht/wind).

STRALING :
Warmteoverdracht zonder contact of, met andere woorden, op afstand.
Voorbeeld: Wanneer u voor een open haard gaat zitten, voelt u de warmte die deze afgeeft.Hoe reageert het ACTIS isolatiemateriaal op straling?
De buitenste reflecterende folies van het ACTIS isolatiemateriaal weerkaatsen de infraroodstraling grotendeels terug naar de bron (verwarmingstoestellen in de winter, zonnestralen in de zomer). Bovendien vormt iedere interne reflecterende folie een bijkomende barrière tegen warmteoverdracht door straling.CONVECTIE :
Verplaatsing van de lucht ten gevolge van een temperatuurverschil en een verschillende volumemassa. Warme lucht stijgt en koude lucht daalt.
Voorbeeld: een radiator warmt de lucht op door contact (geleiding) en de warme lucht stijgt (convectie).
Hoe reageert het ACTIS isolatiemateriaal op geleiding?
Het ACTIS isolatiemateriaal houdt binnendringende lucht, die aan de basis ligt van heel wat warmteverlies, tegen.CONDUCTIE:
Warmteoverdracht door contact met een vaste stof, in een vochtige of gashoudende omgeving.
Voorbeeld: een warme elektrische kookplaat die in contact komt met een kookpot geeft de warmte door via geleiding
Hoe reageert het ACTIS isolatiemateriaal op geleiding?
De tussenlagen met een beperkte dichtheid (watten, schuim, enz.) van het ACTIS isolatiemateriaal zitten tussen reflecterende folies en doen dienst als isolerende luchtlagen die een barrière vormen tegen geleiding (zelfde principe als dubbel glas).

  • Aan de buitenzijde van de meerlaagse structuur :
    Door een luchtspouw te behouden langs beide zijden van de reflecterende folie, komt deze niet in contact met de te isoleren wand, waardoor de overdracht van energie door geleiding sterk wordt beperkt.
  • Binnenin de meerlaagse structuur :
    Er is erg weinig geleiding, in de mate dat de reflecterende folies van elkaar worden gescheiden door materiaal dat even zoveel kleine luchtspouwen vormt waardoor geleiding wordt voorkomen.


FASEVERANDERING:
Warmteoverdracht door het veranderen van de fase: vast, vloeibaar, gas (bij de overgang naar de dampfase naar water komt warmte vrij).
Voorbeeld: de damp op de ramen van de badkamer ontstaat doordat de waterdamp van de warme zone condenseert op het koude glas.
Hoe reageert het ACTIS isolatiemateriaal op faseverandering?
ACTIS isolatiemateriaal is waterdicht, zodat water niet kan binnendringen. De thermische prestaties van het isolatiemateriaal maken condensatievorming aan de binnenzijde bovendien volledig onmogelijk.


HET BEDRIJF
Wie zijn we ?
Onze waarden
Referenties
ONZE PRODUCTEN
Hybrid isolatie gamma
Dunne mulireflecterende isolatie
Damp folies

UW PROJECT
De 5 regels voor het plaatsen

ACTUALITEITEN
Actueel
Pers
Technische productfiches